• +31 (0)6 - 45 08 69 58
  • leiderschap@hu.nl

docenten

‘Als twee collega’s altijd hetzelfde vinden, dan is er eentje overbodig’. Daarom werken we voor de minor met docenten die van elkaar verschillen, die elkaar aanvullen en uitdagen. Iedere docent van de minor heeft minimaal 750 studentraadsleden en bestuurders getraind aan onder andere de HU, UU, HvA, VU, Windesheim en Inholland. Zowel onze trainingen als lessen worden al jaren gewaardeerd met gemiddeld een 8.1.

De docenten 

/Michiel Kunnen

Michiel werd als zelfstandig trainer en coach in 2010 door de HU gevraagd om onderwijs te ontwikkelen dat hij als bestuurlijk actief student zélf gehad had willen hebben. De rest is geschiedenis. Hij studeerde Muziekwetenschap (BA) en Bestuurs- en Organisatiewetenschap (MA) aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2008 coacht hij bestuurlijk actieve studenten en in 2015 rondde hij een post-hbo-opleiding tot professioneel coach af. Als student was hij actief als medezeggenschapper en bestuursder. Hij visiteerde opleidingen namens de QANU. Michiel is rustig en vriendelijk, scherp en humoristisch. Als hij in een goed humeur is wil hij in de klas wel eens een stukje zingen of rappen.

/Maike Koolhaas

Maike studeerde dramatherapie (BA) aan de Hogeschool Utrecht en Bewegingsexpressie (post hbo) aan de Fontys Hogeschool. Tijdens haar studie deed zij een bestuursjaar bij MUST en was ze actief in de medezeggenschap op verschillende niveaus. Ze ontwikkelt en geeft trainingen aan kinderen, jongeren, studenten en professionals en doet sociale theaterprojecten. Zo leidt ze een theatergroep van (ex-)daklozen. Ze houdt van ervaringsgerichte en creatieve manieren van leren en zoekt steeds naar manieren om de eigen kennis en kunde van mensen te activeren en vergroten. Ze is gefascineerd door de innerlijke criticus die we allemaal in ons dragen. Dit collegejaar volgt ze zelf een opleiding Voice Dialogue.

/Laurens van der Vuurst

Laurens is trainer/coach van studenten en young professionals sinds 2007. Met humor, analytisch denken en een beetje provocatie schudt hij de wereld van de mensen met wie hij werkt op. Hij vindt het prachtig als hij mee kan helpen aan een eye-opener of doorbraak die voor blijvend effect zorgt. Met downsideup academy trainde hij de afgelopen jaren duizenden studenten. Tijdens zijn studie was hij actief als bestuurder van de studentenvakbond aan de Vrije Universiteit. Sinds collegejaar 2016-2017 is Laurens met veel plezier binnen de minor actief. Je komt hem in de minor het hele jaar door tegen.

/Veysel Tan

Veysel is docent rechten aan de HU en won in 2010 de Docent van het Jaar-prijs. Naast docent is hij leerplanadviseur en projectleider onderwijsinnovatie. Hij is mede-oprichter van de studievereniging CODEX en ondersteunt het bestuur nog steeds. Verder is hij bijna 20 jaar maatschappelijk actief in verenigingen en stichtingen, waarbij hij de laatste jaren besturen van non-profitorganisaties adviseert en begeleidt. Zijn ervaring en vaardigheden op het gebied van het overtuigen en projectmanagement wil hij graag delen in de minor. Veysel kom je vooral in periode 3 en 4 tegen.