• +31 (0)6 - 45 08 69 58
  • leiderschap@hu.nl

testimonials

Alumni van onze minor sinds 2010 zijn o.a. bestuursleden van …

studentenverenigingen
zoals Veritas, UMTC, Unitas S.R. en Biton
sportverenigingen
zoals ORCA, Odysseus ’91, TC De Uithof en SPIN
studieverenigingen
zoals Paramedus, RealTime, Uranymus, U.T.V. en Atlas
internationale organisaties
zoals IAESTE, AEGEE, ESN en SIB
studentenvakbonden
zoals Vidius, VSSD en SOOZ
koepelorganisaties
zoals LKvV, NJR, OSHU en SOM
medezeggenschapsraden
(centraal en decentraal) en opleidingscommissies door heel Nederland
Medezeggenschapsverenigingen
zoals MUST en Hanze Studentenbelangenvereniging

en o.a. Studio Y, BoKS, BuddyGoDutch, Legulas en UniPartners

Bovenstaand: Podcast van Claudia (voorzitter Hysteria ’20-’21, Enschede) en Tanja (voorzitter Proeflokaal ’20-’21, Utrecht. Zij blikken terug op hun bestuursjaar en hoe de minor hen heeft geholpen gedurende hun bestuurjaar.

“Heeft de minor mij geholpen? Heel erg! Niet alleen vanwege de interessante onderwerpen waar ik me in kon vastbijten en die allemaal vanzelf aan bod zijn gekomen binnen mijn bestuurswerkzaamheden, maar ook vanwege de acceptatie in de klas en de goede gesprekken (zowel inhoudelijk als gezellig). Ook de coachsessies heb ik als erg behulpzaam ervaren omdat ik actuele casussen uit mijn bestuur kon voordragen. Tot slot vond ik de intervisie echt heel prettig!”

Valerie Brok, voorzitter Peer2Peer ’19-’20 @ Zwolle

“Ik heb veel bewuster stilgestaan bij keuzes die ik heb gemaakt en nog moest maken bij bestuursinterne discussies.”

Daan Warnas, vice-voorzitter VIDIUS ’19-’20 @ Utrecht

“Voor het kritisch nadenken waarom je iets wil gaan uitvoeren en dat je een team moet zijn. Je kan geen bergen verzetten in je eentje. Ook vond ik de inzichten in valkuilen en allergieën erg interessant omdat ik alleen de kwaliteiten en uitdagingen normaal behandel.”

Joost Guiking, commissaris Competitieroeien E.S.R. Thèta ’19-’20 @ Eindhoven

“Niet alleen heeft het mijn bestuursjaar/leven beïnvloed om mij dingen te leren, ik kon de informatie die ik leerde ook presenteren aan mijn bestuur. Zo hebben we allemaal meer geleerd over communicatie, kwaliteiten en leiderschapsrollen.”

Christy Brouwer, secretaris U.H.S.V. Anteros ’19-’20 @ Utrecht

“Wat ik aan deze minor heb gehad? Veels te lang om hier te omschrijven maar kort en krachtig: heeft het mij geholpen om niet alleen anderen te motiveren in een vrijwilligers omgeving, maar ook mezelf. […] Ik heb mijn plannen kunnen realiseren en feedback ontvangen die niet alleen om mijn taken waren gericht maar ook hoe ik ben als persoon. Ik zal eeuwig dankbaar zijn.”

Jeffrey de Boer, secretaris Het Proeflokaal ’19-’20 @ Utrecht

“De minor heeft mij vooral geholpen bij het inzien van wat ik doe, waarom ik dat doe, wat de effecten daarvan zijn en hoe ik het anders kan doen. Ik ben er achter gekomen dat ik in veel dingen beter ben dan ik dacht dat ik was, door te leren reflecteren op wat ik doe en simpelweg dingen te proberen.”

Charlotte Bastiaans, secretaris Gumbo Millennium ’19-’20 @ Zwolle

“Voordat ik startte aan mijn bestuursjaar en minor, zei ik eerst dingen en dacht ik daarna pas na. Nu neem ik daar tijd voor en daarna geef ik antwoord. Ook weet ik mijn tijd nu beter in de delen en tot slot kan ik mij nog beter verwoorden op zowel papier als mondeling. Tot slot, kan ik beter mijn grenzen aangeven.”

Quirien Slaghekke, penningmeester UHC ’19-’20 @ Utrecht

“De minor heeft veel bijgedragen met hoe ik met mensen omga en heeft veel impact gehad op mijn visie over samenwerken. Ik heb bijvoorbeeld momenten gehad waarmee ik een serieus gesprek met iemand had over moeilijke onderwerpen, en ik kon dan als een coach iemand erg helpen dankzij de methodes die we hebben geleerd in de minor. Een ander voorbeeld is dat ik veel assertiever en mondiger ben geworden in vergaderingen dankzij onbewust toch met o.a. de Hoeden van DeBono bezig te zijn.”

Peter Duel, secretaris E.S.T.V. Doppio ’19-’20 @ Eindhoven

“Voor mij heeft het mijn werk én privé beïnvloed. Ik ben serieuzer geworden en ben meer over mijn toekomst na gaan denken. Ik ben vooral een stukje zelfbewuster geworden waardoor ik kwaliteiten die weggestopt waren weer kan inzetten.”

Tim Achterberg, fractielid Vlijmscherp ’19-’20 @ Utrecht

Onderstaand vind je een greep uit de antwoorden van de leiderschapsalumni ’18-’19 van afgelopen jaar:

“De minor heeft mij de handvatten gegeven om een succesvol bestuursjaar te leiden. De theorieen die ik heb geleerd kon ik direct toepassen, dit heeft geleid tot veel structuur en rust. Mijn bestuursgenoten profiteerden mee van een gestructureerde planning, taken die duidelijk gedelegeerd werden, en een voorzitter die naar hen luisterde.

Roel Ubbink, voorzitter SV SIM ’18-’19 @ Den Haag

“Dit jaar heb ik mijzelf beter leren kennen op vele vlakken die ik nog niet kende en wel kan gebruiken in de toekomst. Verder ben ik sterker in mijn schoenen gaan staan en heb ik vele technieken geleerd waar ik later nog een hoop aan zal hebben.”

Anonieme deelnemer ’18-’19

“De minor heeft een hoop extra verdieping toegevoegd aan mijn bestuursjaar door het contact met andere studentbestuurder, reflectie en theorieën. Veel dingen over leidinggeven aan jezelf en anderen weet je vaak wel, maar is het lastig om er een theorie en actie aan te verbinden.”

Laura Boerema, voorzitter SV Ichthus ’18-’19 @ Zwolle

“De docenten zijn inspirerend, hebben veel praktische en theoretische kennis en kunnen goed begeleiden. Als ik deze minor niet had gedaan had ik waarschijnlijk wel een burn-out of iets dergelijks gehad.”

Anonieme deelnemer ’18-’19

“Ik ben afgelopen jaar mezelf tegengekomen: hoe ik in elkaar zit, wat mijn sterkte punten zijn maar ook wat mijn zwakke punten zijn en hoe ik deze in kan zetten als sterktes. Hierdoor ben ik mezelf en mijn geleverde werk enorm gaan waarderen.”

Joyce Dietvorst, secretaris IDent ’18-’19 @ Utrecht

“De minor heeft mij geholpen om beter om te kunnen gaan met lastige situaties, zowel binnen de vereniging als buiten de vereniging. Zo kan ik beter omgaan met weerstand.”

Ward Edelenbosch, vicevoorzitter UTV ’18-’19 @ Utrecht

“Ik heb geleerd zekerder te zijn van m’n zaken, ik kan m’n mannetje staan zo nodig. In mijn leven kan ik ook beter mijn prioriteiten stellen en ik heb ook vaak de opmerking gekregen dat ik echt ben gegroeid dit jaar!”

Lucy Hanschke, Commissaris Intern SV Forum & Instituutsraad ’18-’19 @ Utrecht

“Ik heb zo veel geleerd. De technieken hebben mij echt gehopen een beter persoon te worden. Mijn bestuursgenoten zagen direct verschil dat de communicatie per week een stap beter ging.”

Olivier Verwoerd, penningmeester MUST ’18-’19 @ Utrecht

En vooruit, omdat we 5 jaar geleden een sfeerimpressie hebben opgenomen, een indruk van onze minor ten tijde van fysiek onderwijs!