• +31 (0)6 - 45 08 69 58
  • leiderschap@hu.nl

ONZE MISSIE

Met onze minor leren wij elkaar de beste versie van jezelf te worden.
Daarmee versterk jezelf, anderen én de studentgemeenschap in Nederland.

Dat vergt van jou wilskracht en ambitie om daar ook voor te gaan. We dagen je uit in een veilige omgeving om jezelf te confronteren, je grenzen te verleggen en daarmee actief aan de slag te gaan in je eigen bestuur. Alleen als dát lukt, vinden we deze minor geslaagd.

Post-2020: Studentenorganisaties versterken in zwaar weer

Het leven van studenten verandert – en studentenorganisaties merken dat volop. Sinds de onduidelijkheid over de basisbeurs, de ingang van het BSA, toenemende prestatiedruk en de stijgende kamerhuurprijzen is het steeds lastiger om nieuwe commissie- en bestuursleden te vinden. Ook is de sociale cohesie binnen verenigingen en stichtingen verzwakt: door lockdowns konden veel kernactiviteiten van o.a. sport-, studie- en studentenverenigingen de afgelopen jaren niet op de gebruikelijke manier doorgaan. Studentenorganisaties zijn in het hart geraakt: sommigen stoeien nog met praktische obstakels, anderen met het voortbestaan van hun organisatie. In deze minor geven we zoveel mogelijk jullie middelen en ondersteuning zodat jullie het beste voor jullie leden en achterban kunnen betekenen.

De Leiders van Morgen

Onze wereld heeft sterke leiders nodig, zeker in uitdagende tijden. Daarmee bedoelen we niet managers en directeurs, maar vooral mensen die voor zichzelf en naasten een verschil kunnen maken. En dat doen zij/wij o.a. door:

  • Onszelf en anderen positief te beïnvloeden en aan te zetten tot actie
  • Bestuurlijk inzicht te vergroten m.b.t. planning, evaluatie en bijsturen
  • Scherp (in)effectief gedrag in onszelf en anderen te herkennen
  • Te leren herkennen wat wijzelf en onze omgeving nodig hebben om dingen te verbeteren
  • Overtuigende gesprekken te kunnen voeren met collega’s, samenwerkingpartners en leden
  • Te begrijpen waar onze keuzes vandaan komen en dat naar wens kunnen veranderen