• +31 (0)6 - 45 08 69 58
 • leiderschap@hu.nl

VORM

Vanuit onze docentenrol doen wij ons uiterste best een programma te maken dat zowel professioneel en geaccrediteerd (het levert jou immers 30 EC’s op) als relevant en op maat voor jou is. Dat betekent oerdegelijke theorieën, analyses en oefeningen en tegelijk onschools onderwijs.

Dat betekent concreet voor jou:

 • Openings-tweedaagse : maandag 2 op dinsdag 3 september 2019
  Onze eerste bijeenkomst is in het Koos Vorrinkhuis @ Lage Vuursche (goed te bereizen vanaf Utrecht CS). We beginnen daar op maandag rond lunchtijd, in de middag doen we de eerste bijeenkomst, ‘s avonds maken we een tof eigen programma en de volgende ochtend doen we de tweede bijeenkomst. Rond lunchtijd gaat iedereen weer huiswaarts.
 • Wekelijkse bijeenkomsten @ Utrecht waar je actief deelneemt
  Tijdens de 30 lessen op de Uithof (Utrecht) verwachten we jouw actieve deelname, terwijl wij ons best doen om een zo strak en uitdagend mogelijk programma aan te bieden. We zorgen voor gastsprekers, voor confronterende opdrachten, voor momenten van reflectie en een veilige sfeer – terwijl jij in deze ‘lessen’ belangrijke stappen zet ten aanzien van je eigen leiderschap in de komende raad- of bestuursweek. Op den duur ga je zelf ook lesonderdelen verzorgen met je medestudenten met bijv. eigen presentaties of gastsprekers.**

 • Opdrachten over jezelf en/of je organisatie
  Er zijn geen tentamens, we overhoren je kennis niet – maar in de eindopdrachten per periode laat je duidelijk zien hoe bepaalde theorieën en oefeningen jou in je dagelijkse bestuurs- of raadswerk al dan niet geholpen hebben. Hierbij doen we een beroep op je toenemende vaardigheid nauwkeurig naar jezelf en anderen te kijken en conclusies/acties te verbinden aan je bevindingen. Opdrachten mag je in verschillende vormen inleveren, bijvoorbeeld een tekstdocument, een video, een PREZI, een presentatie of een website.

 • Inspanning en aanwezigheid
  We verwachten serieuze inzet van je: 30EC’s maal 28 uur is 840 uur aan minortijd. De helft besteed je door je raad- of bestuurswerk zelf, de andere helft besteed je in lessen en aan je opdrachten. Zeker voor fulltime raadsleden en bestuurders kan de agenda parten spelen en daar zijn we flexibel in. Tegelijk verlangen we van je dat je verantwoordelijkheid neemt over je eigen keuzes en dat je de afspraken nakomt die je ons zelf voorstelt. We weten uit ervaring dat dit goed te doen is, omdat studenten aangeven dat de minor hen helpt om sterkere keuzes te maken en om efficiënter en effectiever te werken.

** De afgelopen jaren hebben we o.a. Alex Brenninkmeijer (Nationale Ombudsman), Job Cohen (oud-burgemeester van Amsterdam), Bram Schaper (manager bij NS), Jan Boogerd (collegevoorzitter van Hogeschool Utrecht) en  Pim de Graaf (oud-directeur van Artsen Zonder Grenzen) mogen ontvangen.

Meerdaagse